Sidste mammut
Istidspigen Ayla tager dig med på rejsen
Istidspigen Ayla tager dig med på rejsen

Den sidste mammut
– det første menneske

Den sidste mammut – det første menneske er en spændende fortælling om jægere i varme, bløde skind med skarpe våben af flint, enorme mammutter, sabeltigre, hulehyæner, bjørne, urokser, uldhårede næsehorn og menneskets kamp for overlevelse. Istidspigen Ayla tager dig med ud på den store, vindblæste græstundra og cirka 14.000 år tilbage i tiden.

Engang så Danmark helt anderledes ud. Store dele var dækket af is og Vesterhavet fandtes ikke. Du kunne gå helt til England over en enorm steppe. Her levede de uldhårede mammutter og store flokke af rensdyr. Det blev varmere, isen forsvandt og efterlod et barskt blomsterrigt landskab med brusende floder uden høje træer til at skygge for udsigten. Det var det land, der mødte de første mennesker i slutningen af sidste istid.

Sidste mammut

Den sidste mammut

I udstillingen er der indrettet et rigtigt nørderum, hvor du kan studere rigtige mammutknogler og flinteredskaber fra de allerførste mennesker i Danmark. Du møder også naturnørden Jonas, kendt fra den populære YouTube-kanal @Naturnørd, og arkæologinørden Line, der viser unikke fund fra istidens slutning.

Den sidste mammut – det første menneske henvender sig især til børn i 5-12-årsalderen.

Sidste mammut
Sabelkatte – kattene med de lange hugtænder
Sidste mammut
Den sidste mammut
Sidste mammut
Uldhårede næsehorn
Sidste mammut
Naturnørden var til sted, da en skoleklasse officielt indviede udstillingen
Naturnørd Jonas og arkæologinørd Line