Åbningstider

mandag: 09:00 - 18:00
tirsdag: 09:00 - 18:00
onsdag: 09:00 - 18:00
torsdag: 09:00 - 18:00
fredag: 09:00 - 18:00
lørdag: 09:00 - 18:00
søndag: 09:00 - 18:00
Planlæg dit besøg
Planlæg dit besøg
Planlæg dit besøg

Planlæg dit besøg

Tirpitz er en oplevelse for hele familien. Det danske arkitektfirma BIG har skabt de spektakulære rammer for en attraktion skjult under sandet i det fredede klitlandskab ved Blåvand.

Praktisk information inden besøget

Det gode museumsbesøg starter hjemmefra. Hvor skal vi parkere? Hvad med hunden? Kan vi få noget at spise? Find svarene her.

Find vej

Tirpitzvej 1
6857 Blåvand

Kørselsvejledning

 

 

Parkering

Gratis parkering. Vi har i øjeblikket flest gæster formiddag og frokost, hvor det desværre også kan være udfordrende at finde en parkeringsplads. Om eftermiddagen er der færre gæster.

P1: 80 P-pladser, inkl. handicap-P, ved Tane Hedevej foran museet.

Bemærk at der er standsnings- og parkeringsforbud langs Tane Hedevej. Parkeringsafgift mindst 510,- kr.

Bus-P findes vest for P1. Denne er kun for busser, og er beregnet til af- og påstigning.

Vi arbejder på at forbedre p-forholdene, men da området er naturfredet tager det tid. Vi håber på forståelse herfor.

 

Tilgængelighed

Museet er inkluderende og tilgængeligt for alle.

Alle historier i Tirpitz er indtalt af skuespillere på dansk, tysk og engelsk. Der er ingen tekster, du skal læse – men der er mulighed for at få udleveret lydsporene på skrift til hørehæmmede. Derudover er det muligt at låne en teleslynge, som høreapparater kan sluttes til.

Handicap-P findes på P1. En betonsti går gennem klitterne fra parkeringsplads til indgangen. Der er personelevator ved billetsalg, og handikaptoiletter ved café og i udstillinger. Kørestole og rollatorer er meget velkomne!

Bunkeren

Adgang til bunkeren sker gennem museet. OBS: bunkeren lever ikke op til gængse krav om handicapvenlighed, da den er bygget i 1945 som kanonbunker, men de fleste vil kunne komme rundt i kælderplan med hjælp.

Hunde

Man kan nok tage hunden med sig i Himlen, men desværre ikke i Tirpitz. Der er mulighed for at låne en udendørs hundeboks str. XL. Det er hundeejers ansvar at hunden er godt tilpas under sit ophold i boksen.

Garderobe

Der er mulighed for at låne et aflåst skab. Ingen nøgler eller mønter, og så er det helt gratis. Du indtaster selv en valgfri kode – udfordringen er, at du skal huske den, indtil du kommer tilbage.

Audioguide

Alle udstillinger i Tirpitz aktiveres af gæsterne selv ved hjælp af en simpel audioguide, som er en del af entrébilletten, og børn fra ca. 2 år kan bruge den. Det er en lydbaseret guide, hvor historierne er indtalt af professionelle skuespillere, og denne guide er en del af oplevelsen. Det kan være en god idé at medbringe egne høretelefoner, hvis du ønsker frie hænder. Høretelefoner kan også købes i museumsbutikken. Foretrækker du at læse frem for at lytte, kan du gøre værten opmærksom på dette, når du køber billet.

Mad & drikke

I Tirpitz Café serveres spændende og familievenlige retter til rimelige priser. På varme dage kan frokosten, kaffe, kage og is nydes i det smukke gårdrum.

Medbragt mad kan nydes udendørs ved bord-bænkesæt ved bunkeren.
Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke i Tirpitz.

Vi kan desværre ikke tilbyde at reservere pladser til mindre selskaber (under 10 personer).

Grupper/selskaber på mindst 10 personer kan med fordel bestille frokost fra vores særlige selskabsmenu (se i øvrigt punktet "grupper/selskaber").

Selskabsmenu

Tirpitz Café

Shop

Lækre ting til sommerhuset, den gode bog om Anden Verdenskrig, et flot ravsmykke til at mindes ferien ved havet. Forkæl dig selv med et besøg i Tirpitz museumsshop. Der er adgang til butikken uden billet.

I shoppen finder du håndlavet design, lokalproducerede delikatesser, bløde tekstiler, eksklusive ravsmykker, souvenirs samt bøger, hvor du kan blive endnu klogere på de historier, vi fortæller i Tirpitz.

Grupper/Selskaber

Grupper og selskaber på mere end 15 personer anbefales at booke besøget ved at kontakte Vardemuseernes administration. Det er vigtigt at have en realistisk tidsplan og ankomme til det bestilte tidspunkt – kommer man for sent, kan det blive svært at finde plads i udstillingen.

Planlæg gerne besøget udenfor weekender, højsæson, ferier og helligdage. Især på lørdage skal der påregnes travlhed, og man bedes møde i god tid inden det anmeldte tidspunkt. Der må påregnes kø, hvis besøget ikke er anmeldt.

Husk også at bestille frokost, når besøget bookes. Vi ser frem til jeres besøg!

Selskabsmenu

Venligst meld planlagt ankomst i god tid – uanset om I vil bestille guide eller ej. Det sker ved at kontakte Vardemuseernes administration:

Tlf.: +45 75 22 08 77
e-mail: vam@vardemuseum.dk

Kontoret er åbent
mandag-torsdag kl. 8-16
fredag kl. 8-13

Udenfor kontorets åbningstid kan man anmelde sit besøg 75 22 07 16

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Guide

Vælg mellem korte introture, dybdegående rundvisninger og ture med indsigt og god udsigt i klitlandskabet omkring Tirpitz. Se tilbud og priser (link til Vardemuseernes hovedside):

Bestil guide

Det' for børn

Børnespor i udstillingerne
I udstillingen Den skjulte Vestkyst skal du bruge dine hænder – men tør du stikkerne hænder ned og mærke efter hvad der gemmer sig i hullerne? Og kan du mærke hvad det er der gemmer sig dernede?
I udstillingen En hær af beton skal du finde Astrids bunker, hvor historien om bunkerbyggeriet bliver fortalt i børnehøjde. Find også det skjulte rum i midten af udstillingen – det er kun for børn.
I udstillingen Havets guld finder du en kiste med udklædningstøj – klæd dig på til den helt store ravjagt.
Særudstillingen Den sidste mammut – det første menneske henvender sig især til børn i 5-12-årsalderen.

Skattejagt både for små og store
– Når du får dit armbånd i Tirpitz, så får du samtidig en folder af værten, som du kan bruge til at gå på opdagelse i udstillingerne. Du skal bruge dine øjne godt, så du kan løse opgaverne.

 

Både mor og far har adgang til puslefaciliteter. Barnevogne kan medbringes i Tirpitz.

Skoler og institutioner

Det er gratis for skoler og institutioner at besøge Tirpitz. Dette gælder for folkeskoler, efterskoler, privatskoler, friskoler, gymnasier, tekniske skoler, og handelsskoler. Ligeledes for vuggestuer, børnehaver, dagplejere og SFO’er. Meld jeres ankomst på forhånd og i god tid før besøget, hvilket også giver lærere og pædagoger gratis entré.

Udstillingerne i Tirpitz rummer fortællinger for alle. Formidlingen sker ved hjælp af audioguide, og børn fra børnehavealderen kan følge med i mange af historierne. Udstillingen Havets guld om ravjægere og med insekter fanget i rav er oplagt at besøge med indskolingsklasser, mens mellemtrinnet vil få meget ud af vestkysthistorierne i Den skjulte vestkyst. Temaet om Anden Verdenskrig og Atlantvolden er spændende fra 7. klasse og opefter.

Vi anbefaler altid at et besøg kombineres med et forløb enten ude på museet, i landskabet eller hjemme hos jer på skolen. Vi hjælper gerne med at planlægge forløbet for børnehaver, lokale skoler og lejrskoler. Se vores spændende tilbud om undervisning og læringsforløb her.

Overnatning

Er du på Vestkysten i en længere periode, har du mulighed for at leje et sommerhus hos et af de mange udlejningsbureauer. Er du på udkig efter sommerhuse i Blåvand eller sommerhuse i Ho, så kan du med fordel besøge FerieKompagniet, der er et lokalt udlejningsbureau med speciale i Blåvand og Ho.

Hvor Blåvand tilbyder en række spise- og shoppemuligheder, er Vejers Strand ”den stille lillebror”. Her er naturen og roen i højsædet. Die ”hyggelige” Dänen er et lokalt udlejningsbureau med snart 40 års erfaring, der udlejer sommerhuse i Vejers.

FerieKompagniet og Die ”hyggelige” Dänen er gået sammen med en række andre lokale udlejningsbureauer på Vestkysten og dannet portalen Nordsee Holidays, hvor du kan finde en lang række sommerhuse på Vestkysten.

Lækker mad til rimelige priser

I Tirpitz Café finder du et varieret udvalg af lækre frokostretter baseret på årstidens og egnens råvarer. Vi finder de fleste af vore produkter lokalt – til glæde for vores gæster og for miljøet.

 

Vi forhandler desuden mange forskellige drikkevarer og friskbrygget kaffe samt is fra Frisko. Maden kan nydes i caféen eller udendørs på terrassen. Caféen er åben i museets åbningstid. Køkkenet lukker en time før museet.

Friske lokale råvarer

Bæredygtighed og økologi i fokus

Maden kan nydes udendørs på terrassen

josefine mad tirpitz 3 klip

Vælg billet

Tirpitz

Dagsbillet

Dagsentré til Tirpitz
Audioguide til udstillingerne
Børn under 18 år gratis i følge med en voksen
160 DKK
Købes på museet
Tirpitz

Årskort

Entré til Tirpitz 365 dage
Audioguide til udstillingerne
10% rabat i museumsbutik
Kortet er personligt
240 DKK
Opgrader din dagsbillet
Købes på museet
Vardemuseerne

Ugebillet

Entré til alle vardemuseer
Gyldig i syv dage fra købsdato
Kan købes på alle vardemuseer
Brochure med overblik over alle vardemuseer
275 DKK
Opgrader din dagsbillet
Købes på museet
perfekt
til ferien
Tirpitz

Gruppebilletter

Gruppebilletter pr. person
Min 10 persioner
Audioguide til udstillingerne
Børn under 18 år gratis i følge med en voksen
130 DKK
Købes på museet