Åbningstider

mandag: 09:00 - 18:00
tirsdag: 09:00 - 18:00
onsdag: 09:00 - 18:00
torsdag: 09:00 - 18:00
fredag: 09:00 - 18:00
lørdag: 09:00 - 18:00
søndag: 09:00 - 18:00
Ayla-ved-tundra-top
Foredrag i Tirpitz
Foredrag i Tirpitz

Hvem var de første mennesker i Danmark?

Med foredrag sætter TIRPITZ fokus på livet under sidste istid.

Pris: 100 kr.
50 kr. for årskortholdere
Billetter købes online
Caféen vil være åben og der vil være mulighed for at opleve særudstillingen

Vi inviterer til foredrag i Tirpitz med udgangspunkt i særudstillingen ’Den sidste mammut – det første menneske’. I udstillingen kan du møde Ayla og hendes familie, der levede som rensdyrjægere for 14.000 år siden. Bag fortællingen om Ayla ligger et bjerg af viden om istidens flintteknologi, klima, plante- og dyreliv. Den viden udbredes til foredraget.

’Den sidste mammut – det første menneske’

Foredragsaftenen vil handle om livet i den ældste del af stenalderen og de opdagelser, danske arkæologer har gjort om istidsfolket. Du kan blandt andet høre udgravningshistorier fortalt af Jørgen Holm, arkæolog og fhv. museumsinspektør ved Museum Sønderjylland og Martin Egelund Poulsen, arkæolog og museumsinspektør ved Museet Sønderskov.

Udgravningstekniker Per Poulsen, Nationalmuseet, i gang med at frilægge en rentak - et spor efter nogle af de første mennesker i istidens Danmark. Foto: Jørgen Holm

Morten Fischer Mortensen, seniorforsker ved Nationalmuseet, cand.scient. i biologi, ph.d. i palæoøkologi, vil fortælle om klimaet og naturen. Han arbejder i krydsfeltet mellem arkæologi og naturvidenskab og er ekspert i naturmiljøet omkring istidsjægerne.

Martin Egelund Poulsen i graveaktion

Efter det trefoldige foredrag afrundes aftenen med en samtale og spørgsmålsrunde, faciliteret af direktør for Vardemuseerne, Claus Kjeld Jensen. Her kan du blive klogere på, om du skal forberede dig på en ny istid, om der virkelig var mammutter i Danmark og hvad ægte palæokost er.

Caféen vil være åben med salg af kage og drikkevarer, og der vil være mulighed for at opleve særudstillingen.